• Gratis verzending vanaf €30
  • Voor 21:00 besteld = volgende werkdag bezorgd*
  • Officiële fanmerchandise
  • Klantbeoordeling 9.2/10

Gaan Oranje Leeuwinnen de wereld veroveren?

Van 7 juni tot 7 juli kijken voetballiefhebbers gespannen naar Frankrijk. Daar wordt namelijk het WK Vrouwen afgewerkt. Uiteraard doen onze eigen Oranje Leeuwinnen ook mee. Na de sensationele winst op het EK 2017 in eigen land, zijn de verwachtingen hooggespannen. Hoe staan de vrouwen van Oranje ervoor? Kunnen ze na de Europese titel ook de wereldtitel pakken?

Op 8 december 2018 vond de loting voor de groepsfase plaats. Nederland zag zich gekoppeld worden met Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen. De weg naar het WK toe, verliep voor Nederland niet geheel vlekkeloos. In de kwalificatiepoule werd het team van Sarina Wiegman tweede achter Noorwegen en was het veroordeeld tot het spelen van play-offs. Daarin schakelde Nederland eerst Denemarken uit, waarna het in de finale afrekende met Zwitserland.

Blikvangers

Meer en meer worden de speelsters van het Nederlandse elftal absolute wereldsterren, die stuk voor stuk bij topclubs spelen. Zo veroverde Shanice van der Sanden de Champions League met Olympique Lyon. Bij Arsenal vinden we Daniëlle van de Donk, Sari van Veenendaal, Vivianne Miedema en Dominique Bloodworth, terwijl sterspeelster Lieke Martens en Stefanie van der Gragt bij FC Barcelona voetballen. Maar zijn deze speelsters sterk genoeg voor het veroveren van de wereldtitel? In maart eindigde de jaarlijkse Algarve Cup in een forse teleurstelling. In een deelnemersveld van twaalf landen werd Nederland slechts elfde. Kort daarna leverde een oefenwedstrijd tegen WK-ganger Chili een overtuigende 7-0 overwinning op. In Frankrijk zal veel afhangen van de vorm van topspeelsters als Miedema, Martens, Van de Donk en Jackie Groenen.

Favorieten

Als we de bookmakers moeten geloven zijn de Verenigde Staten en thuisland Frankrijk topfavoriet voor het winnen van het wereldkampioenschap. Op korte afstand worden zij gevolgd door Engeland en Duitsland. Nederland wordt door de bookmakers als outsider gezien voor de wereldtitel.

Programma

De Oranje Leeuwinnen spelen op 11 juni de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Vier dagen wacht het treffen met Kameroen. Op 20 juni wordt de poulefase afgesloten met de wedstrijd tegen Canada, op papier de zwaarste tegenstander in de groep. Een plek bij de bovenste twee ploegen in de poule óf één van de vier beste nummers drie is voldoende voor een plekje in de volgende ronde.

Laten we hopen dat in juni en juli de Oranjekoorts toeslaat en we kunnen genieten van prachtige wedstrijden met uiteraard goede resultaten voor het Nederlands Elftal. Met de finale van de Nations League voor de Oranje mannen erbij, wordt het sowieso een heerlijke zomer voor de voetballiefhebbers. Met goede resultaten zullen de voetbaltenues over de toonbank vliegen en zien we naast de bekende namen als Memphis, De Jong en Van Dijk ook Oranje shirts met Martens, Groenen en Miedema langskomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven nieuwsbrief

Bij inschrijving ontvangt u een kortingscode t.w.v. €5,00!

Klantbeoordeling 9.2